Foto: Tove Lading

Fremtidssikring af grønlandske boliger kræver milliardinvestering

tirsdag 11 dec 18
|

Kontakt

Tove Lading
Lektor
DTU Construct
45 25 17 38
Boligerne i Grønland bør gennemgå en omfattende renovering, så de bliver fremtidsikrede. Det vurderer lektor Tove Lading fra DTU Byg, som forsker i arktisk byggeri.

Regningen kan nå op på et tocifret milliardbeløb, hvis der skal udføres den nødvendige renovering af boligerne i Grønland. Det vurderer lektor Tove Lading fra DTU Byg. 

”Det er et meget, meget råt overslag. Måske koster det 6, måske 12 eller 18 milliarder kroner. Hovedsagen er, at behovet for renovering er meget stort. Og det bliver ikke mindre med tiden, når man skubber problemet foran sig. Nogle boliger skal rives ned, nogle skal renoveres. Der er brug for langsigtede løsninger, som rækker 20-30 år frem i tiden, siger Tove Lading til avisen AG

Stort forskningsprojekt skal undersøge grønlandske boliger

Tove Lading står i spidsen for et stort forskningsprojekt, der skal undersøge og evaluere udvalgte boligtyper i Grønland. Forskningsprojektet hedder Arctic Building and Construction (ABC) og skal give en bedre forståelse af sammenhængen mellem det arktiske klima og grønlandsk byggeskik.

Med udgangspunkt i sin viden om og erfaring med forskning i den grønlandske boligmasse vurderer Tove Lading, at op imod halvdelen af boligerne i Grønland bør renoveres. Og det kan altså løbe op i et tocifret milliardbeløb.

Den 28. november indviede DTU Byg to nye laboratorier. Som optakt til indvielsen blev der sat fokus på arktisk byggeri og anlæg med symposiet ”Fremtidssikret arktisk byggeri”. Her var Tove Lading blandt oplægsholderne.

 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.