Ny bog om bæredygtigt design med superlette betonkonstruktioner

mandag 20 dec 21

Kontakt

Kristian Dahl Hertz
Professor Emeritus
DTU Construct

Kontakt

Philip Skov Halding
Adjunkt
DTU Construct
45 25 18 11

Konstruktionsingeniører kan få glæde af ny bog om design af konstruktioner i letbeton, der kan spare materialer og CO2-udledning.

I bogen Sustainable Light Concrete Structures præsenterer opfinderen bag superlette betondækelementer (SL-dæk) forskellige anvendelsesmuligheder med teknologien.

”I vores nye betonteknologi anvender vi en gennemprøvet kombination af stærk og let beton. Det gør, at betonelementer bliver lettere, mere alsidige og mere klimavenlige,” siger professor emeritus Kristian D. Hertz, der har forfattet bogen i samarbejde med adjunkt Philip Skov Halding, begge fra DTU.

Bogen viser mange forskellige detaljeeksempler og konstruktionsprincipper for betonteknologien, som bl.a. er velegnet til at konstruere hvælvinger, kupler, flydende konstruktioner m.v. med præfabrikerede komponenter, der kan spændes sammen som perler på en snor, den såkaldte perlekædeteknologi.

Teknologien giver stor fleksibilitet i designet og mulighed for store spænd uden søjler, indstøbning af installationer og har en god lydisolering. SL-dækket udnytter betonens styrke optimalt, idet den stærke beton kan lægges præcist der, hvor den gør mest gavn for konstruktionen. Resten af elementet består af en lettere og mindre miljøbelastende letbeton.

Bogen kan fx bruges som en designguide for rådgivende ingeniører og arkitekter eller som lærebog for undervisere og studerende.

Realdania har ydet støtte til udarbejdelsen af bogen, som er udgivet af forlaget Springer.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.