Fra venstre: Anders Holm, CEO i Hempel Fonden, Morten Ugelvig Andersen, CEO i Venture Cup, Anders Thuesen, DTU, og Alexander Jensen, CBS, fra SubReader. Foto: Keyvan Bamdej, Program Manager, Venture Cup

App med oplæsning af undertekster vinder Venture Cup

fredag 04 sep 20

Kontakt

Anders Thuesen
DTU-studerende
anders@subreader.dk
DTU-studerende var med på holdet, da SubReader vandt National Startup Competition 2020.

Idéen om at sikre, at ordblinde og svagtseende kan få læst undertekster højt på deres mobil, når de er i skole, sidder foran tv-skærmen eller er i biografen, sikrede Anders Thuesen fra DTU og Alexander Jensen fra CBS en førsteplads både i kategorien Digital samt universiteternes iværksætterkonkurrence National Startup Competition. Dermed vandt de også 100.000 kr. og en finaleplads ved VM for iværksætteri i Kina senere på året. Overrækkelsen fandt sted i Ingeniørforeningen, IDA, ved et intimt arrangement onsdag den 2. september, hvor tech-eksperten Christiane Vejlø styrede slagets gang.

I alt fire startups live-pitchede deres iværksætter-idéer på scenen over for et dommerpanel bestående af Louise Ferslev fra MyMonii, Sissel Hansen fra Startup Guide og Jeppe Rindom fra Pleo. Finalisterne var udvalgt blandt hundrede startups fra danske universiteter.

”At vinde Venture Cup er både et kæmpe skulderklap og en god økonomisk støtte,” siger Anders Thuesen, der studerer Kunstig Intelligens og Data på DTU.

”Pengene skal bruges til at give os mere tid til at finpudse brugeroplevelsen i appen og skabe nye partnerskaber. Målet er at blive brugernes standardløsning - og så er det vigtigt, at vi er ude på alle de underholdningsplatforme, som vores brugere benytter.”

Spirende iværksættere
Anders og Alexander mødte hinanden på et internetforum for spirende iværksættere, og ifølge Alexander har de begge et entreprenant mindset. Alexander fortæller i en pressemeddelelse fra Venture Cup, at idéen til SubReader opstod, fordi hans lillebror er ordblind. Det betød, at hver gang de hyggede med en film, skulle hans mor læse underteksterne op. Derfor udviklede han sammen med Anders appen SubReader til at løse problemet.

I 2016 vandt SubReader DM i Entreprenørskab for elever på en ungdomsuddannelse, og siden er det gået stærkt. SubReader er i dag et team på otte personer, appen bliver brugt mere end 200 timer om dagen og understøtter flere end 30 sprog, og virksomheden står over for en ekspansion til de andre nordiske lande i samarbejde med deres bestyrelse, der blandt andre består af tidligere CEO i Endomondo, Christian Lillelund, og tidligere CTO i TV2, TDC og Mofibo, Anders Blauenfeldt.

Foruden SubReader dystede WeConsider fra AAU, Healper fra CBS, DTU og KU og Climaider fra CBS, ITU og KU også i konkurrencen. Startup-virksomheden Healper vandt kategorien Health med en online booking-platform, der matcher klienter med psykiske udfordringer med den rette psykolog.

Der var i alt fire kategorier: Health, Digital, Green og Product.

Læs mere om SubReader
Læs mere om Venture Cup 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.