Professor Kristian Dahl Hertz med sin banebrydende opfindelse, det superlette betondækelement.Foto: Dansk Betonforening.

Afskedsforelæsning af professor Kristian Dahl Hertz

fredag 25 sep 20
|

Kontakt

Professor Kristian Dahl Hertz, DTU Byg, har i en alder af 70 år valgt at gå på pension efter 40 års forskning og undervisning i design af bygningskonstruktioner.

Kristian Dahl Hertz dimitterede som civilingeniør fra DTU i 1976, og i 1980 forsvarede han sin ph.d.-afhandling, Fire Properties of Concrete Constructions, også på DTU. Siden har han i 40 år forsket og undervist i design af bygningskonstruktioner og har desuden opnået flere patenter og modtaget en stribe priser for sin banebrydende forskning.

For 10 år siden i 2010 kulminerede Kristians forskning med opfindelsen af superlette betondækelementer (SL-Dæk), som er en kombination af almindelig beton og letbeton. SL-dækket udnytter styrken fra den forspændte beton med den lave vægt fra letbeton, så man opnår et på én gang stærkt og let element.

Kristian Dahl Hertz fortsætter på DTU Byg som professor emeritus, hvor han bl.a. vil skrive en ny lærebog om Design of Sustainable Light Concrete Structures, som Realdania bidrager med midler til.

Se professor Kristian Dahl Hertz afskedsforelæsning her:

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.byg.dtu.dk/om-dtu-byg/nyheder/Nyhed?id=%7B7E06508A-8CAC-4BE5-B699-EA4FD00CDD0A%7D
31 OKTOBER 2020