Skærmbillede af Bygningsreglementet.dk

Nyt uddannelsesforløb skal hjælpe ingeniører og andre til at blive certificerede brandrådgivere

onsdag 18 nov 20

Lars Schiøtt Sørensen

Hvor meget tid skal jeg bruge på det?

Den justerede version af modulet Bygningsbrandteknik vil omfatte 5-6 lektioner om ugen. Hertil kommer forberedelsestid med læsning og opgaveløsning. Man skal forvente en samlet arbejdsbelastning på ca. 150 timer, svarende til 5 ECTS

Hvad koster det?

Prisen for at deltage i den justerede version af Bygningsbrandteknik er 11.000 kroner, mens det certificeringsforberedende todageskursus koster 8.000 kroner, så det samlede uddannelsesforløb koster 19.000 kroner.

Et nyt uddannelsesforløb sigter mod at give deltagerne de fornødne forudsætninger for at blive certificeret brandrådgiver i brandklasse 2 (BK2). Det starter allerede 7. december 2020, så man skal tilmelde sig hurtigt.

For at imødekomme bygge- og anlægssektorens behov for flere certificerede brandrådgivere har DTU netop lanceret et uddannelsesforløb med en pakkeløsning, der består af en let justeret version af modulet Bygningsbrandteknik fra DTU’s velkendte Master i Brandsikkerhed samt et nyudviklet todageskursus, som træner deltagerne i at gennemføre certificeringsprocessen. Den justerede version af Bygningsbrandteknik sætter ekstra fokus på bygningsreglementets brandbestemmelser, ud over at omfatte emner som materialers brandtekniske egenskaber, brandsikring af forskellige bygningskategorier, brandteknisk dimensionering og dokumentation.

Den justerede version af Bygningsbrandteknik gennemføres fra 7. december 2020 til 24. januar 2021. Efterfølgende kan man tilmelde sig det certificeringsforberedende todageskursus, som afholdes i februar 2021.

Formålet med det hele er selvfølgelig at blive dygtigere til brandsikkerhed, så man kan blive certificeret brandrådgiver i BK2, hvilket sker gennem en separat certificeringsproces hos Rambøll eller Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI).

Man har også mulighed for at fortsætte med at tage de øvrige moduler på DTU’s Master i Brandsikkerhed, der er landets eneste akkrediterede og formelt kompetencegivende videreuddannelse i brandsikkerhed. Med en komplet Master i Brandsikkerhed opnår man de formelle kompetencer til at ansøge om certificering som brandrådgiver i brandklasse 3 (BK3), brandklasse 4 (BK4) samt tredjepartskontrol.

Kontakt studieleder, lektor, ph.d. Lars Schiøtt Sørensen, hvis du har spørgsmål.

Eller send en e-mail til kurser@byg.dtu.dk, hvis du er interesseret i at deltage, så vender DTU tilbage med nærmere information.