Journals

DHRTC forsker skal være gæsteredaktør på specialudgave af Energies-tidsskrift

tirsdag 25 aug 20
|

DHRTCs egen Dr. Ali Akbar Eftekhari og hans kollega Dr. Rouhi Farajzadeh er blevet inviteret til at være gæsteredaktører på en specialudgave af tidsskriftet Energies – et peer-reviewed, open access tidsskrift, der udgives af MDPI. Udgaven vil indeholde innovative forskningsartikler om, hvordan man kan forbedre energieffektiviteten og reducere miljøbelastningen af olie- og gasindvinding. Det er nu muligt at indsende artikler til tidsskriftet.

Ansvarlig brug af olie og gas i fremtiden
I de kommende årtier vil værdifulde og faldende olie- og gasressourcer fortsat være drivkraft for overgangen til en verden, der beror på en større andel af bæredygtig energi. Selv efter overgangen til grøn energi forventes det, at en ansvarlig brug af olie, som råmateriale og strategisk energiressource, vil spille en vigtig rolle i samfundet.

Produktion og forarbejdning af fossile brændstoffer bliver imidlertid mere energikrævende grundet de faldende konventionelle olie- og gasressourcer. De stadig strengere bestemmelser på miljøområdet kræver mere effektive processer med lavere miljøaftryk, eksempelvis mindre CO2-udledning og færre farlige arter i udledningen af vand.

De seneste udviklinger i energieffektiviteten af upstream udstyr kombineret med mere avancerede metoder til mobilisering af olie og gas i reservoiret er blandt forskningens og industriens svar på de nye udfordringer. Andre muligheder er en vellykket kombination af miljømæssigt fordelagtige foranstaltninger såsom CO2-lagring og reinjicering af produceret vand i reservoirerne, og anvendelse af vedvarende energi i olie- og gasproduktionen.

Indsend artikler
Det forekommer både rettidigt og særdeles vigtigt at have en samling af kvantificerbare dokumentationer af nylige aktiviteter vedrørende den øgede effektivitet og det reducerede miljøaftryk af olie- og gasproduktion. Gæsteredaktørerne vil gerne invitere alle til at indsende artikler til dette specielle nummer, der fremhæver, hvordan deres nylige arbejde øger energieffektiviteten og reducerer de farlige udledninger fra olie- og gasproduktion.

Fristen for at indsende artikelmanuskripter er den 15. februar 2021. Find mere information om hvordan på denne side.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.byg.dtu.dk/om-dtu-byg/nyheder/Nyhed?id=%7B68898861-77F1-45A5-9FD0-DD7D3B6E8AC8%7D
31 OKTOBER 2020