Mural overview board

Event: Digitalt startskud til Innovation Station

mandag 14 dec 20
|

Kontakt

Hannah Østergaard Fog
Innovations- og kommunikationsmedarbejder
AFRI
93 51 04 16
Onsdag den 2. december, tjekkede 13 virksomheder og 40 deltagere ind i et digitalt innovationsunivers sammen med DTU’s forskere for at skyde projektideer i gang og få kompetent sparring. Virksomhederne mødte op med vidt forskellige problemstillinger – alt fra præcision af badsensorer for at reducere vandspild og CO2, til brug af AI til at fremme diversitet i rekruttering. Workshoppen førte bl.a. til første skridt til et konsortium og tæt samarbejde mellem virksomheder og DTU-forskere, samt 10 virksomheder, som nu overvejer at ansøge om fundingprogrammer i samarbejde med DTU.

Der var spænding i den digitale luft, da 13 virksomheder tjekkede ind på den visuelle arbejdsplatform Mural for at trykteste deres innovative ideer inden for temaerne kunstig intelligens, IoT, digitale forretningsmodeller, Cyber Security og Big Data. Workshoppen indebar bl.a. oplæg med lektor Line Clemmensen, DTU Compute, om AI, Machine Learning og datadrevet innovation samt oplæg fra Karsten Kryger, DTU Forskning og Rådgivning, om hvilke muligheder virksomheder har for at få finansieret deres ideer i samarbejde med DTU-forskere.

Derefter blev virksomhederne ført ud i fem forskellige breakout-sessions af facilitator Finn Kollerup. Her blev de virtuelle post-its flittigt brugt til at introducere projektideer og få hands-on sparring af forskerne omkring mulige løsninger på virksomhedernes ideer.

I slutningen af workshoppen havde de fleste virksomheder en klar plan for, hvad næste skridt skulle være for at komme i mål med deres projektide. Næste skridt er nu dialog med DTU om de konkrete projekter og ansøgning af funding i relevante programmer.

Selvom det digitale set-up i Mural var nyt for de fleste, var der stor begejstring for formatet og Innovation Station generelt:

”Virkelig godt styret og faciliteret”.

”Gode dialoger, og gode redskaber til opsamling i break-out rooms”.

”Imponerende set-up, mange involverede og skarpt styret. Flot”.

Er du blevet nysgerrig på at få din brillante projektide vakt til live i samarbejde med top-forskere? Så holder DTU Industrial Partnerships Innovation Station igen den 3. marts 2021. Sæt kryds i kalenderen allerede nu.

Læs mere om DTU Industrial Partnerships


Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.