Mark Dannemand i Ph.D. Cup-video om miljøvenlig opvarmning

Ph.d. Cup-film om miljøvenlig opvarmning

mandag 18 jun 18
|

Kontakt

Mark Dannemand
Forsker
DTU Byg
45 25 18 87

Om Ph.d. Cup

Ph.d. Cup er en formidlingskonkurrence udviklet i samarbejde mellem Dagbladet Information, DR og Lundbeckfonden. Formålet med konkurrencen er at sprede dansk forskning ud til en bred offentlighed ved at sætte fokus på de bedst formidlede ph.d.-afhandlinger fra landets universiteter.

Læs mere om Ph.d. Cup her.

Varmelagring i salt

Læs også om Mark Dannemands forskning i at gemme sommerens varme i flydende salt i en skala, der er stor nok til at opvarme et hus.

Se præsentationen her.

Forsker Mark Dannemand fra DTU Byg fortæller om miljøvenlig opvarmning i form af damvarmelagre i ny mini-film.

Forsker Mark Dannemand fra DTU Byg forsker i miljøvenlig opvarmning. Han har særligt fokus på, hvordan man kan gemme sommerens solvarme til opvarmning om vinteren, blandt andet i såkaldte damvarmelagre.

Hør Mark Dannemand fortælle om sin forskning på 1:32 minutter i en ny film, som er lavet af formidlingskonkurrencen Ph.d.-cup.

Filmen er en opfølgning på Ph.d. Cup 2017, hvor Mark Dannemand nåede finalen sammen med fire andre forskertalenter, der dystede om at være den bedste til at formidle egen forskning på tre minutter på landsdækkende tv. I konkurrencen fortalte han om muligheder for at gemme sommerens varme i flydende salt i en skala, der er stor nok til at opvarme et hus.

I den nye film giver Mark Dannemand svar på, hvad han forsker i netop nu. Du kan også høre om, hvad damvarmelagre er og kan, og hvordan de fungerer.

 

 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

DTU Link

Vis flere

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.byg.dtu.dk/om-dtu-byg/nyheder/2018/7/ph-d-cup-film-om-miljoevenlig-opvarmning?id=1a0597c2-2756-481b-9ad5-27e1ac966807
30 MARTS 2020