Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
20 DEC

Ny bog om bæredygtigt design med superlette betonkonstruktioner

Konstruktionsingeniører kan få glæde af ny bog om design af konstruktioner i letbeton, der kan spare materialer og CO2-udledning.

Byggematerialer Bygningsdesign Bygningskonstruktion CO2-udskillelse og CO2-lagring
Nedrivning af betonelementbyggeri på Dr. Neergaards Vej 15 i Hørsholm, september 2017. (Foto: Jesper Kirkeskov).
16 DEC

Erhvervsforskere skal fremme cirkulær økonomi i byggeriet

Hele fire nye forskningsprojekter, der gennemføres i samarbejde mellem DTU og byggeindustrien, vil vise, hvordan cirkulær økonomi kan gøre bygge- og anlægssektoren mere...

Byggematerialer Bygningsdesign Bygningskonstruktion CO2-udskillelse og CO2-lagring
Masseeksperimentet Foto: Jakob Vind
01 NOV

Skoleelever måler indeklimas betydning for trivsel

Hvordan påvirker indeklimaet skoleelevers trivsel og koncentrationsevne? Det undersøger forskere fra DTU i samarbejde med 30.000 skoleelever.

Indeklima Sundhed og sygdomme Miljøkemi
Sector development project Circular construction and building sector, Technical University of Denmark, DTU. Photo Shutterstock.
14 OKT

Cirkulært byggeri sikrer bedre udnyttelse af ressourcer

En sektorudviklingsrapport fra DTU anbefaler at byggesektorens aktører går sammen om store testprojekter og skalering af cirkulært byggeri.

Livscyklusanalyse CO2-udskillelse og CO2-lagring Klimatilpasning Miljø og forurening Byggematerialer Bygningsdesign
Oversigtskort for Lyngby-Taarbæk Kommune med lokationer, der kan undersøges for eventuel etablering af lokale varmenet/energifællesskaber.
14 OKT

Energifællesskab kan sikre klimavenligt fjernvarmenet

DTU-professor kalder det en oplagt idé, at kommuner vil udvikle forretningskoncepter for decentrale varme- og elnet med store varmepumper. 

Energi Matematik Software og programmering
19 boligblokke med 432 lejligheder i Sønderborg Andelsboligforening - afdelingen Kløvermarken-Hvedemarken - bliver et demonstrationsprojekt i det store ARV-projekt.
08 OKT

Grønne lokalsamfund i fokus i europæisk digitaliseringsprojekt

Projektet vil udgøre et vigtigt element i DTU’s fortsatte udvikling af førende digitale grønne løsninger, siger professor Henrik Madsen.

Energi Informationsteknologi Matematik
Renovering af byggeri giver størst bæredygtighed. Foto: Tove Lading.
28 SEP

Renovering af byggeri giver størst bæredygtighed

Livscyklusvurdering af fire typer byggeri i Grønland viser potentiale for større bæredygtighed ved renovering af eksisterende betonbyggeri.

Miljø og forurening CO2-udskillelse og CO2-lagring Affaldshåndtering Byggematerialer Transportøkonomi
En række forsøg og erfaringer med at sænke temperaturerne i danske fjernvarmesystemer indgår som en central del af grundlaget for en ny international håndbog om lavtemperaturfjernvarme. Bogens forside viser et foto af fremløbs- og returtemperaturer i Marstal Fjernvarmeværk, som får over halvdelen af sin energi fra et solvarmeanlæg. (Illustration: Maryna Miliushchanka. Foto: Sven Werner).
17 SEP

Lavtemperaturfjernvarme kan spare over 100 mia. kroner årligt i Europa

Forskere på DTU har medvirket i udarbejdelsen af en ny international håndbog med vejledning i, hvordan man bedst sænker temperaturerne i fjernvarmesystemer. Håndbogens...

Energieffektivisering Energisystemer Energiproduktion Fossile brændsler Kraftværker Solenergi Bygningsdesign Indeklima
Co-founder Kasper Guldager, Home.Earth, Science Manager Pernille Berg, Blox, og professor Morten Birkved, Syddansk Universitet talte om mulighederne og udfordringerne ved cirkulær økonomi, der er blevet big business, og diskuterede, hvad der skal til for at accelerere bæredygtighed i byggeriet (Foto: Maja Skovgaard)
16 SEP

297 præsentationer af den nyeste viden om bæredygtigt, sundt og holdbart byggeri

I slutningen af august samlede DTU 365 forskere og branchefolk fra 45 lande til konference om bygningsfysik for at dele viden om, hvordan vi kan skabe et mere bæredygtigt...

Branden i Grenfell Tower brød ud 14. juni 2017 og spredte sig hurtigt, da flammerne fik fat i den udvendige facadeisolering. (Foto: Daniel Leal-Olivas/Scanpix)
31 AUG

Brandforsker advarer mod plastisolering i facader og tage

Skumplastisolering bruges i stigende grad til moderne facadeløsninger og tage. Men det advarer brandforsker fra DTU mod, for opstår der brand, kan den udvikle sig meget...

Brandteknik og brandsikkerhed Byggematerialer Bygningskonstruktion Energieffektivisering

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.