DTU Byg udvikler videnskabelig og teknisk viden til gavn for samfundet gennem en bæredygtig udvikling af byggeri og det byggede miljø.
Vi fokuserer på tre strategiske forskningstemaer, som går på tværs af klassiske ingeniørdiscipliner:
DTU Byg Analyse formidler forskningsresultater til den danske bygge- og anlægsbranche.
DTU Byg samarbejder med erhvervsliv og myndigheder om innovative løsninger, der er til gavn for bæredygtigt byggeri og det byggede miljø.
Arbejdet med sektorudvikling på DTU Byg kan supplere virksomheders og brancheorganisationers kompetencer, både når der er brug for at samle kompetencer fra interne og eksterne aktører.
Cirkulært Byggeri
På DTU Byg uddanner vi ingeniører af højeste kvalitet, der kan forudse og håndtere fremtidens udfordringerne inden for byggeri og anlæg.
Civilingeniør
Bachelorer
Kandidater
DTU Byg ønsker at være et digitalt orienteret institut forankret i en campus med optimale læringsfaciliteter og eksperimentelle faciliteter, som bidrager til fremtidens digitalt understøttede bygge- og anlægssektor og byggede miljøer.
Startdato
Slutdato
Naturlig ventilation ved renovering af ældre etageboliger – en spørgeskemaundersøgelse.
En levende havn skal også være et levende havmiljø fyldt med fisk og andre former for liv. Det samspil mellem byggeri og biodiversitet i havne er visionen for det internationale...
Resultaterne af det store Masseeksperiment 2021 på danske skoler viser, at CO2-niveauet i klasselokalerne ikke har ændret sig siden 2009.
Særkursus i bygningsbrandteknik forløber fra 19. april til 9. juni 2022, med hovedparten af undervisningen online.
DTU inviterer til seminar 29. april 2022 om ny viden om systemløsninger for behovsstyring og løbende commissioning af rumbaseret boligventilation.
DTU reorganiserer inden for områderne byggeri, mekanik og miljø og etablerer to nye institutter. Forskningssektionerne på DTU Byg overgår 1. marts 2022 til de to nye...
For at skabe stærkere forskningsmiljøer til at udvikle bæredygtig teknologi for mennesker reorganiserer universitetet nu forskningen inden for centrale områder som byggeri...
DTU inviterer til webinar 10. marts 2022 med fokus på, hvad der skal til for at gennemføre den nødvendige omstilling til cirkulær økonomi i byggeriet.
Fem af de i alt 16 store forskertalenter, der netop har modtaget bevillingen Villum Young Investigator 2022, kommer fra DTU.
Konstruktionsingeniører kan få glæde af ny bog om design af konstruktioner i letbeton, der kan spare materialer og CO2-udledning.