Skærmbillede af Bygningsreglementet.dk

Få hjælp til at blive brandrådgiver

Et nyt uddannelsesforløb sigter mod at give deltagerne de fornødne forudsætninger for at blive certificeret brandrådgiver i brandklasse 2 (BK2). Det starter allerede 7. december 2020, så man skal tilmelde sig hurtigt.

Det nye uddannelsesforløb er en pakkeløsning, der består af en let justeret version af modulet Bygningsbrandteknik fra DTU’s velkendte Master i Brandsikkerhed samt et nyudviklet todageskursus, som træner deltagerne i at gennemføre certificeringsprocessen. Den justerede version af Bygningsbrandteknik sætter ekstra fokus på bygningsreglementets brandbestemmelser, ud over at omfatte emner som materialers brandtekniske egenskaber, brandsikring af forskellige bygningskategorier, brandteknisk dimensionering og dokumentation.

Den justerede version af Bygningsbrandteknik gennemføres fra 7. december 2020 til 24. januar 2021 og vil omfatte 5-6 lektioner om ugen. Hertil kommer forberedelsestid med læsning og opgaveløsning. Man skal forvente en samlet arbejdsbelastning på ca. 150 timer, svarende til 5 ECTS. Efterfølgende kan man tilmelde sig det certificeringsforberedende todageskursus, som afholdes i februar 2021.

Prisen for at deltage i den justerede version af Bygningsbrandteknik er 11.000 kroner, mens det certificeringsforberedende todageskursus koster 8.000 kroner, så det samlede uddannelsesforløb koster 19.000 kroner.

Formålet med det hele er selvfølgelig at blive dygtigere til brandsikkerhed, så man kan blive certificeret brandrådgiver i BK2, hvilket sker gennem en separat certificeringsproces hos Rambøll eller Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI).

Man har også mulighed for at fortsætte med at tage de øvrige moduler på DTU’s Master i Brandsikkerhed, der er landets eneste akkrediterede og formelt kompetencegivende videreuddannelse i brandsikkerhed. Med en komplet Master i Brandsikkerhed opnår man de formelle kompetencer til at ansøge om certificering som brandrådgiver i brandklasse 3 (BK3), brandklasse 4 (BK4) samt tredjepartskontrol.

Tidspunkt

man 07 dec 20 9:00 -
søn 28 feb 21 16:00

Arrangør

DTU Byg

Hvor

DTU Lyngby Campus samt Zoom.