STED. Informing Sustainable Architecture. Foto: Kadk.dk

af Line Reeh

Lotte Bjerregaard Jensen

Hent bogen som pdf

Bogen "Informing Sustainable Architecture. The STED Project" er på 167 sider og er udgivet på Polyteknisk Forlag. ISBN: 9788750211402.

Hent bogen som pdf

Ny bog (pdf) præsenterer resultater fra et 3 års nordisk innovationssamarbejde, hvor arbejdsprocesser, metoder og digitale værktøjer er blevet undersøgt, testet og udviklet.

Bogen "Informing Sustainable Architecture – the STED Project" præsenterer resultater, cases og best practice fra det flerårige ambitiøse innovationsprojekt NORDIC BUILT/STED, som lektor Lotte Bjerregaard Jensen, DTU Byg har været projektleder for. Fokus er på designprocesser og bæredygtige løsninger i arkitekturen. Bogen kan nu hentes gratis som pdf på byg.dtu.dk.

STED står for Innovation in Design Methods for Sustainable Transformation of the Existing Nordic Building Stock: Energy, Environmental Design and Life cycle Thinking. Projektet har været målrettet innovation i designløsninger og designprocesser til byggeri, renovering og transformation, herunder:

1) At udvikle innovative, generaliserbare systemløsninger til nybyggeri, renovering og transformation.
2) At skabe innovative designmetoder, der bruger IKT til beslutningstøtte, kombinerer energieffektivitet, miljødesign og livscyklus tænkning
3) At øge videnskabelse ved, at skabe en nordisk innovationsplatform indenfor nybyggeri, renovering og transformation.

Samarbejdet har bestået i en række fælles projektarbejder, workshops og seminarer på tværs af udvalgte nordiske universiteter og arkitekttegnestuer.

Projektansvarlig har været DTU Byg (Danmark) og de øvrige medvirkende har været CINARK /Kunstakademiets Arkitektskole (Danmark), NTNU (Norge), White Arkitekter (Sverige), Vandkunsten (Danmark), Helen & Hard (Norge), Studio Granda (Island) og OOPEAA (Finland).

Resultater og cases fra projektet blev præsenteret på en velbesøgt workshop på BLOX i maj og kan nu også nydes i bogform.

Hent bogen "Informing Sustainable Architecture – the STED Project", Polyteknisk Forlag, 2018 (pdf)

Yderligere information om projektet
STED Network