Ida Lykke Fabricius nyt medlem af DFF

onsdag 29 jul 15

Ida Lykke Fabricius
Professor, sektionsleder

Professor Ida Lykke Fabricius, DTU Byg, er fra nytår 2015 nyt medlem af Det frie Forskningsråd (DFF), Natur og Univers

Professor Ida Lykke Fabricius

Ida Lykke Fabricius er 62 år og har en naturvidenskabelig kandidatgrad i geologi med speciale i mineralogi. Derudover en ph.d.-grad og dr. techn. grad i teknisk geologi.

Efter sin kandidateksamen arbejdede hun nogle få år i olieindustrien før hun i 1985 kom til DTU som ph.d. studerende. I 1989 blev hun lektor ved DTU på Institut for Teknisk Geologi , der  siden blev en del af Institut for Vand og Miljøteknologi.

Siden 2011 har hun været professor ved Institut for Byggeri og Anlæg. Hun forsker og underviser i teknisk geologi med hovedvægt på forståelsen og kvantificeringen af de geologiske lags geologiske, fysiske og kemiske egenskaber.

Hendes forskning retter sig mod sedimentære bjergarter: ler, lerskifer, moler, sandsten og ikke mindst skrivekridt, da det har stor praktisk betydning i forbindelse med udvinding af olie og naturgas såvel som grundvand, i forbindelse med anlægsarbejder og som råstof. Ida Fabricius har udover undersøgelser i Danmark og Nordsøområdet, deltaget i togter med boreskib til Stillehavet og Caribien. I øjeblikket er udnyttelsen af geotermisk energi  i Danmark et fokusområde.

Fakta om DFF

Det frie Forskningsråd (DFF), Natur og Univers dækker alle aspekter af forskning rettet mod grundvidenskabelige spørgsmål inden for naturvidenskab, datalogi og matematik. Rådet støtter konkrete forskningsaktiviteter baseret på forskernes egne initiativer og giver forskningsfaglig rådgivning inden for rådets videnskabelige områder.